«Αφορμές για Τέχνη», Οκτώβριος 2024

To εργαστήριο που ξεκινήσαμε πειραματικά πέρυσι τέτοια εποχή με την Αναστασία και τον Πάρη, εξελίσσεται, μεταμορφώνεται και συνεχίζεται και φέτος. Κάθε φορά κάτι μαθαίνω, και γίνεται καλύτερο. Πράγματα που έμαθα από αυτή τη χρονιά και τις 8 συναντήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί είναι ότι:

  • αυτή η συν-δημιουργία ανάμεσα σε βιβλία και χαρτιά, γίνεται ο συνδετικός κρίκος μεταξύ μας κι ας είναι πρώτη φορά που συναντιόμαστε
  • μαθαίνουμε κάθε φορά κάτι, γιατί συνδυάζουμε την πρωτογενή πληροφορία (παλιά περιοδικά, βιβλία τέχνης, παλιά σχολικά βιβλία) -τις αφορμές μας δηλαδή- με χρώματα, μολύβια, πινέλα, κόλλες και ότι άλλο βρεθεί μπροστά μας
  • ανάλογα τους συμμετέχοντες κάθε φορά, προκύπτει ένα τελείως διαφορετικό έργο, ακόμα κι αν χρησιμοποιήσουμε ακριβώς τα ίδια υλικά.
  • η παρατήρηση των εικόνων είναι πραγματικά μια δημιουργική διαδικασία από την οποία προκύπτουν ιδέες και σκέψεις και θέματα για κουβέντα.
  • δεν έχει εμποδίσει πουθενά η μη εξοικείωση των συμμετεχόντων με την ζωγραφική, ίσα-ίσα αφήνει πολύ περιθώριο για αυτοσχεδιασμό και αποτύπωση εικόνων και ιδεών
  • στο τέλος προκύπτει μια ιστορία που συνδυάζει κάτι από όλα όσα άρεσαν στον καθένα από εμάς

Το εργαστήρι στο πρώτο του ταξίδι εκτός Αθηνών.

Λίγες φωτογραφίες από το εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε φέτος τον Σεπτέμβρη με αφορμή τοπία, μυθολογία και σημεία της Σερίφου στο Think of Serifos Art Lab το οποίο έκανε κι αυτό το ξεκίνημά του φέτος με εκθέσεις, εργαστήρια και παρουσιάσεις βιβλίων.

Για τον μήνα Οκτώβριο θα έχουμε θεματική Ιαπωνικές φιγούρες και πραγματικά φυτά (τα οποία ναι, θα προμηθευτούμε από συνεργάτη ειδικά για το εργαστήριο!) και θα γίνουν η αφορμή μας για να δημιουργήσουμε.

Πρόγραμμα Οκτωβρίου 2024:

Σάββατο 12/10, 11:00-14:00

Πέμπτη 17/10, 19:00-22:00

Σάββατο 19/10, 11:00-14:00

Πέμπτη 24/10, 19:00-22:00

Σάββατο 26/10, 11:00-14:00

Κλείστε την θέση σας με email στο metagrungeATgmail.com ή με μήνυμα στο instagram @metagrungeart

Διάρκεια εργαστηρίου: 3 ώρες

Κόστος Συμμετοχής

για συμμετοχή σε ένα εργαστήρι (drop in): 20€

για συμμετοχή και στα 5 εργαστήρια: 90€

Τρόποι πληρωμής: IRIS Payments, μετρητά, κάρτα.

Χώρος διεξαγωγής: 3ης Σεπτεμβρίου 134, Ισόγειο

ΝΕΟ: Υπάρχει δυνατότητα να δημιουργηθεί τμήμα γονείς με παιδιά ανάλογα την ζήτηση και κατόπιν επικοινωνίας.

Για κλείσιμο αφήνω το πρώτο τραγούδι της playlist «Aφορμές για Τέχνη» που έχω φτιάξει για το εργαστήριο: το Wildcat των Ratatat, αγαπημένο από την περίοδο 2007-2008. Tο άκουσα πρώτη φορά στην Αμερική, χαμένη & νιώθοντας μεγάλη μοναξιά μεν, αλλά και με μία παράλογη αυτοπεποίθηση που τα κατάφερνα να πλοηγούμαι με σιγουριά στα νέα μονοπάτια.

Σημείωση: Αν έχετε σκέψεις, ιδέες, έναν χώρο που θέλετε να έρθω να κάνω το εργαστήρι μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου: metagrungeATgmail.com

If you have a friend who is interested in my workshop “Occasions for Art” please invite him to contact me through email (metagrungeATgmail.com) or on social media @metagrungeart .